BESTEED €40 OF MEER EN ONTVANG EEN GRATIS MIDI SHAMPOO BAR - GEBRUIK CODE "MIDIBAR" BIJ HET AFREKENEN
VOOR 21:00 BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN
GRATIS VERZENDING IN NL, BE & DE VANAF €20

Ingrediënten bieb

NATUURLIJKE INGREDINTEN WOORDENBOEK

Hier vind je informatie over de natuurlijke ingredinten die we in onze handgemaakte producten gebruiken.

ALOË VERA

INCI: ALO BARBADENSIS BLAD JUICE
Aloë Vera kalmeert en hydrateert de huid en geeft je een verkoelend gevoel. Het is ook geweldig om zwelling te verminderen, werkt antibacterieel en maakt de huid zacht. We gebruiken Aloë Vera in onze baardboter

SANDELHOUTOLIE ESSENTILE OLIE

INCI: SANTALUM ALBUM
Sandelhout essentiële olie wordt veel gebruikt in aromatherapie. Afkomstig van verschillende soorten sandelhoutboom van het geslacht Santalum. Wij gebruiken deze essentiële olie in onze Baardolie Original

BERGAMOT ESSENTILE OLIE

INCI: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA
Bergamot Essentiële olie wordt koud geperst uit de schil van de Citrus bergamia, een citrusvrucht die geliefd is om zijn aroma en om zijn talrijke voordelen in huidverzorging. We gebruiken bergamot etherische olie in onze Original baardolie en baardbalsem om het een citus achjtige geur te geven

BIJENWAS

INCI: CERA ALBA
Bijenwas is een natuurlijke wax dat voor de bouw van honingraten door bijen wordt geproduceerd. Nectar wordt door de bijen omgezet in was, waarmee de honinggraat gebouwd kan worden om honing op te slaan. De mogelijkheden voor het gebruik van bijenwas zijn bijna oneindig, van verzorgingsproducten tot het maken van kaarsen tot ornamenten maken, koken etc. Wij gebruiken witte bijenwas in onze snorrenwax, baardbalsem en beard butter. Bijenwas zorgt voor de ‘hold’ en de stevigheid van het product. Het is rijk aan vitamine A , heeft een aangename geur en smelt gemakkelijk met wat wrijving. Bijenwas werkt in tegenstelling tot de boters niet als een moisturizer maar meer als een waterdichte beschermlaag. Het beschermt je huid tegen externe elementen en heeft een vochthoudende werking.

ARGANOLIE

INCI: ARGANI SPINOSA
Arganolie is een van de meest zeldzame en uiterst waardevolle oliën ter wereld. De olie wordt gewonnen uit de vruchten van de arganboom, die enkel te vinden zijn in het noorden van Marokko. De Argan olie is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E. Daarbij is het zeer effectief in het hydrateren en verzachten van de huid en beschermt de huid tegen vrije radicalen. De olie wordt makkelijk door de huid geabsorbeerd waarbij het Wij gebruiken biologisch ongeraffineerde Argan olie in onze baardoliën, baardbalsem en beard butter om de huid te verzachten en uitdroging tegen te gaan. Het geeft je baard ook een natuurlijke glans en maakt je baardharen makkelijker doorkambaar.

LANOLIN

INCI: LANOLIN
Lanoline is afgeleid van schapenwol en is een soort natuurlijke was die samengesteld is uit esters en hydroxy-esters van lanolinezuren en lanolinealcoholen. lanoline in een zeer effectieve vochtinbrengende moisturizer wanneer het in een product wordt toegepast. Het wordt ook gebruikt als een barrièrebeschermend en occlusief ingrediënt om transepidermaal waterverlies te verminderen. We gebruiken lanoline in onze snorrenwax om de smeerbaarheid en hold te verbeteren

SHEA BOTER

INCI: BUTYROSPERMUM PARKII
Shea boter wordt gewonnen uit de noten vande Shea boomdie in West-Africa groeit. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor huid-en haarverzorging, genezing en voedsel. Ook wordt het gezien als een superfood voor huid en haard omdat het rijk is aan essentiele vetzuren, vitamine E, vitamine D, provitamine A, fytosterolen en allantoine. Wij gebruiken koud geperste biologische Shea boter in onze baardbalsem en beard butter om de huid enerzijds zachter en soepeler te maken en anderzijds te bescherm tegen invloeden van buitenaf.

ZOETE SINAASAPPEL ESSENTILE OLIE

INCI: CITRUS SINENSIS OLIE
Zoete Sinaasappel Essentiële Olie wordt koud geperst uit de schil van de Citrus sinensis. Het heeft een frisse en zoete sinaasappel aroma. Wat betreft aromatherapie, is de Zoete Sinaasappel Essentiële Olie een stimulerende olie die tegelijkertijd stress en angst kan verlichten. We gebruiken deze etherische olie in onze Beard Butter en Beard & Face wash

CACAOBOTER

INCI: THEOBROMA CACAO
Cacaoboter, ook wel Theobroma cacao genoemd, is een plantaardig vet gewonnen uit de cacaoboon. In tegenstelling tot de oliën heeft cacao boter een solide structuur en geurt naar chocolade. Het wordt niet alleen gebruikt voor het maken van taart, koekjes of chocolade maar ook als natuurlijke moisturizer voor je huid. Het is een veel gebruikte ingrediënt in massage-en verzorgingsproducten omdat het gemakelijk bij lichaamstemperatuur smelt. Wij gebruiken biologisch rauwe cacaoboter in onze baardbalsem en beard butter om de conditie van de huid te verbeteren en droge huid te verminderen. Samen met shea boter werkt het ook als een uitstekende vochtinbrengende crème op de huid. Het geeft het eind product een wat dikkere structuur en voorziet het van een heerlijke lichte chocolade geur.

SOJA OLIE

INCI: GLYCINE SOJOLIE
Soja is afkomstig van de sojaboon. Van deze peulvrucht worden sojaproducten zoals tofu, tempé en sojaolie gemaakt. Sojaolie is rijk aan vitamine E, A, B en D, mineralen, eiwitten, antioxidanten en waardevolle vetzuren en heeft een milde smaak. Wij gebruiken sojaolie in onze beard butter – conditioner om de huid een beschermende, verzorgende, en een regenererende werking te geven. De olie wordt snel opgenomen door de huid zonder een vettige laag achter te laten.

ANANAS EXTRACT

INCI: AROMA
We gebruiken ananas extract in onze Beard Butter

KOKOSOLIE KOUD GEPERST

INCI: COCOS NUCIFERA
kokosolie wordt gewonnen uit het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Buiten dat het heerlijk is om mee te koken, is ook een natuurlijke wondermiddel voor je huid en haar. Het geeft je huid een goede hydratatie en beschermlaag. Voor je haar heeft het hele goede eigenschappen zoals het dikker en sterker maken van je haar en uitdroging te voorkomen. Wij gebruiken koudgeperste kokosolie in onze Beard butter - conditioner. Koudgeperste kokosolie komt van het persen van pitten door druk en wrijving zonder hitte. Zo behoud de olie zijn subtiele geur, kleur en voedingsstoffen. De kokosolie heeft niet alleen een heerlijke kokos geur maar zorgt ook voor het voeden en hydrateren van je huid. Het geeft ook een lichte glans en werkt als een natuurlijke moisturizer voor je haar.

WORD LID VAN ONZE EXCLUSIEVE MEMBERS CLUB

Ontvang de laatste deals, updates, tips & trucs en meer...